17-годишният Антонио Гешев се грижи за природата в Асеновградско, показва репортаж на

...
17-годишният Антонио Гешев се грижи за природата в Асеновградско, показва репортаж на
Коментари Харесай

17-годишен ученик почиства ежедневно боклуци, изхвърлени сред природата

17-годишният Антонио Гешев се грижи за природата в Асеновградско, демонстрира репортаж на " Твоят ден " по БТВ.

" Не се усещам воин, всеки би трябвало да се грижи за природата. Моето семейство се радва и ме поддържа. " - споделя младежът. 

Антонио освобождава от боклуци разнообразни места за разходка и отдих към Асеновград, само че обичаната му и най-зъмърсена част си остава поречието на река Чепеларска, позната още като Чая. 

" Много постоянно се постанова да влизам в реката, с цел да изчистя боклуците, които са вътре.
Рекордът ми за един ден е 22 събрани чувала с отпадъци. Намирал съм гума от камион, елементи от коли - към този момент това са най-странните неща. Най-честите отпадъци са фасове, кенчета от бира. "

Ученикът отделя минимум два часа от всекидневието си за своето занимание и не дава публичност на благородното си занятие.

" Няма потребност да споделям на съучениците си за почистванията. Би било добре, в случай че някой идва с мен за компания. Слушам музика из природата. Бих чистил до края на живота си отпадъци, единствено с цел да не останат в природата. "

Антонио има вяра, че и други ще се включат в почистването на природата. Той се е нъгръбил с нелеката задача да поправя стореното от други. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР